Categorieën
religie

“Zedenpredikers”

Bij de ingang van een Rooms-Katholieke Kerk lees ik: “Samen krijgen wij corona onder controle.”

Maar ik moet denken aan het Schrift waarin gesproken wordt van Jannes en Jambres die aan een vorm van kanker gestorven zijn. Van sommige ziekten en virussen is het bestaan al 4000 jaar of meer bekend. Hoe krijgen we dan een door de mens gecreëerde virus er in korte tijd volledig onder, terwijl aan griep en andere virussen of ziekten jaarlijks velen dood gaan.

Is het ook niet bangmakerij, al is de ziekte of het virus serieus te nemen. Sterker nog: is het niet ook een ‘verdienmodel’, al moet je je afvragen wie eraan verdient en wie door het beleid geruïneerd worden.

Verder stel ik vast dat het beleid of een (juridische) cultuur van werken leidt tot mensenhandel, waarvan kinderhandel. Gezinnen worden uit elkaar gehaald, zogenaamd uit (voor)zorg, maar de wreedheid is haast vergelijkbaar met een periode tussen ’40 – ’45 of de weg daarnaar toe. Mensen worden nog (net) niet afgevoerd in veewagens, maar van instluiten in (concentratie)kampen is toch al enigszins sprake.

De minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, maakt er een Sport van, ‘gedrag te onderzoeken’, alsof hij als kind of puber nog niet heeft ingezien wat treitergedrag met de (mede)mens doet.

Moeten we dan toch normaal vinden, hetgeen niet normaal is?