Categorieën
staatsrecht

Jeugdzorg

‘De constatering in de adviesaanvraag dat een mechanisme ontbreekt dat in een vroegtijdig stadium en structureel aandacht besteedt aan de staat van de rechtsstaat in de lidstaten’ – 19 april 2013

Niet alleen kinderen en ouders, ook de zorgmedewerkster lijdt eronder, maar met een overheid die wegkijkt en zakken vult staat ook de beroepskracht machteloos. Ook de heer Schouten, strafrecht advocaat, kan het nog niet begrijpen:

‘46.000 kinderen zitten vandaag in de diepe shit. Jeugdzorgbedrijven gemiddeld +76.000 euro per jaar aan ieder kind, waardoor deze krankzinnigheid sinds 2008 en zeker vanaf 2015 doorgaat en het merendeel van Nederland zwijgt.’

Na vijf jaar onderzoek en ontwikkeling ziet het ernaar uit dat er een doorbraak komt. Met Kwaliteitsbeleid in de Wmo valt een systeem op te zetten. De portefeuillehouder Juridische Zaken en Internationale Zaken liet mij in 2015 namens de koning weten dat het individuele zorg is.

De AIV doet in 2013/2014 een voorstel dat aansluit bij de constatering in de adviesaanvraag dat een mechanisme ontbreekt dat in een vroegtijdig stadium en structureel aandacht besteedt aan de staat van de rechtsstaat in de lidstaten – Advies 87. Er is nota bene sprake van een crisis en Justitie en Veiligheid is niet voorbereid, maar vraagt ook géén hulp. De portefeuillehouder geeft a.h.w. ook nog aan dat het voor ouders de individuele zorg is.